• icono sociedad Nivell, qualitat i condicions de vida
icono sociedad print

Descripció


L'índex de desenvolupament humà (IDH) és un indicador sintètic que observa els assoliments mitjans obtinguts en matèria de desenvolupament humà en tres dimensions: una vida llarga i saludable (salut), l'accés al coneixement (educació) i un nivell de vida digne (nivell de renda).

En aquesta area també hi ha disponibles dades sobre el benestar de les llars familiars, fonamentalment, des de tres òptiques diferents: característiques i problemes dels habitatges familiars; estat de salut, nivell d'educació i condicions de vida dels adults; i ingressos de les llars i la seva distribució. 

A més, l'enquesta de condicions de vida aporta la majoria de les dades necessàries per construir els indicadors de pobresa, entre les quals hi ha la taxa de risc de pobresa.

Per obtenir dades sobre les despeses en consum de les llars es recomana accedir a l'enquesta de pressuposts familiars, disponible a “Economia > Consum i economia de les llars”. 

En l'Enquesta modular d'hàbits socials 2010 es mostren els resultats principals del mòdul que es correspon a les condicions de vida i a la cohesió social.


Informació disponible




Darreres dades


Nom Període Dada
Llars amb dificultat per a arribar a final de mes (%) 2023 16,8
Taxa de risc de pobresa (%) 2023 18,8
Taxa de risc de pobresa o exclusió social (estratègia Europa 2020) (%) 2023 24,2
Persones sense capacitat per a afrontar despeses imprevistes (%) 2023 36,3
Índex de desenvolupament humà 2021 0,882

Estadístiques relacionades


Institut d'Estadística de les Illes Balears
C/ Miquel Santandreu, 4, Baixos - 07006 Palma·971 17 65 11